top of page
  • Writer's pictureObed Kanape

Makandii Faantiwootu (Gezamenlijke Verantwoordelijkheid)


Dit is de algemene inleiding van mijn speech met betrekking tot de behandeling van de Wet Begrotingsjaar 2021 en het Herstelplan Suriname 2020-2022.


Ik geef in dit deel van mijn speech mijn ideologische lijn weer, namelijk, dat waar wij nu aan toe zijn als samenleving niet simpel gezien moet worden als het doel van een persoon of een droom van een individu. Niet van een man, een vrouw of wie dan ook. Waar wij nu aan toe zijn gaat om:

  1. onze collectief geweten,

  2. collectieve bewustzijn,

  3. collectieve acties

  4. en collectieve verantwoordelijkheid.

De leiders die heden aanzitten offeren hun algemene populariteit en zullen ook bij de ietsje rijkere en elite groepen in onze samenleving minder geliefd raken. Dat is de aard van het beleid dat zij moeten voeren.


Verder heb ik de aandacht van de President Chan Santokhi en Vice President Ronnie Brunswijk en de rest van de regering willen richten naar de verschillende burgerinitiatieven. Behalve hun aandacht, ook de faciliterende en ondersteunende omgeving te scheppen voor deze initiatieven.



Deze situatie waarin wij verkeren inspireert niet alleen de regering om een nieuwe weg en aanpak uit te vinden. Ook de Surinaamse burgers worden allemaal door de situatie geduwd om creatiever en innovatiever te worden.

De verantwoordelijkheid des regering is om haar doel te verbinden met het doel van deze burgerinitiatieven.


Suriname leeft in ons allen en inspireert ons allen op onze eigen manier.




94 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page