top of page
  • Writer's pictureObed Kanape

Antwoord voor reactie Sam Taki: Mijn visie is #NationaleBevrijding


Zie de screenshots van de reactie van Sama Taki beneden op deze video over het protest van 17 februari 2020. Brada @Sam Taki (Diëgo Ooiberg) Ik neem aan dat dit dan in de uitzending wordt gebruikt, omdat je reageert als Sam Taki. Indien dat het geval is hoop ik zelf aanwezig te zijn om verduidelijking te geven over mijn reactie. Anders dan dat geef ik geen toestemming om dit materiaal te gebruiken, naar de rechten mijn geboden door de Surinaamse wetgeving.

Je haalt aan dat “wij als land zaken niet meer nuchter bekijken en de realiteit voor ons zien voorbij gaan en focussen wij ons op het verkeerde tevens geplaaste #slachtoffer #DesiBouterse.” In mijn beschouwing is Bouterse geen slachtoffer van geen enkele complot. Als hij een slachtoffer is dan heeft hij keuzes gemaakt die hem in die positie hebben gebracht. Ik ga ervan uit dat hij over de eerstehandse informatie beschikt vanwege een best productieve CIVD. In het verhaal van het volk kan je nooit voor eeuwig slachtoffer zijn. Als dat het geval is dat getuigd het van onmacht. Alles waar de mensen nu over praten komen door die acties ondernomen zijn door deze regering, die de samenleving doen reageren. Ik geloofde natuurlijk ook dat hij, Bouterse, zijn uiterste best doet om het land te leiden naar betere tijden, maar zijn beleid wordt richtingloos doordat het op rollende stenen staat in plaats van consistente stevige pilaren. Dat komt niet door de oppositie, maar door zijn turbulente wijze van besturen waarbij steeds van leidinggevenden wordt gewisseld alsof dat betekent dat de visie verbeterd zal worden.

Al zou hij duizenden vijanden hebben, maar in mijn visie is je vijand je beste informant. Hij hoort kritieken, maar werk niet met die kritieken.

Dat andere politieke organisaties aan de macht van het land willen komen wetende dat het niet goed gaat is niet uniek in Suriname, want het ging volgens Bouterse en consorten ook niet goed maar wilde wel aan de macht komen. Daarnaast is het wettelijk vastgesteld dat wij verkiezingen hebben om de 5 jaren. Nu hij aan de macht is heeft hij er een puinhoop van gemaakt. Hij heeft al de (ondrofeni) levenslessen die hem de kans boden om legaal President te worden onder zijn voeten getrapt. Misschien komt dat door een overvloedige machtsdronkenschap. Ik praat over Bouterse zijn overvloedige machtsdronkenschap, omdat hij langer dan 40 jaar de almacht van Suriname achterna zit. In 2010 krijgt hij het via democratische verkiezingen en verspilt het door nepotisme en andere vormen van corruptie te koesteren als leidraad. Je zegt mij een gesloten vraag te stellen, maar verwacht van mij nimmer een gesloten antwoord. Je vraagt: Heeft de regering onderleiding van bouterse niets goed gedaan voor dit mooi land Suriname (graag antwoorden met ja of nee)...?

Op de eerste plaats is “goed” een relatief begrip. Eenieder die jouw vraag met “nee, niets goed” of “ja, veels goed” beantwoord streelt respectievelijk negatieve of positieve karakteristieken van je ego. Tien (10) jaren regering Bouterse betekent ook dat ik 10 jaren ouder ben geworden en dat 10 jaren heb geleefd en alles om mij heen ervaren. Ik heb daden gezien van deze regering, maar als ze duurzaam waren wens ik niet de enige arbiter te zijn. Voor mij is in ieder geval het resultaat van dit balans besloten. Ik kies niet voor Bouterse 3.

Ik heb een eigen visie over het bestaan van mij en van anderen, ik werk daarmee en daaraan. Mijn visie is #NationaleBevrijding.

Je zei het volgende: Zal je echt geloven dat de oppositie leiders gillen dat ze dit land kunnen redden, maar zoals men beweert het zo slecht gaat ons liever zien gaan als land ipv nu als de handen uit de mouwen te steken en te helpen, maar dat pas kunnen als ze zitten. Ik zeg ook niet date er geen fouten zijn gemaakt door deze regering olv Bouterse, maar .....intelligentie..."

Je stelt verder dat mensen met onze intelligentie spelen. Mijn broer Diëgo: Ik ben 26 jaar oud en ben mij ervan overtuigd dat wij allemaal onder invloed staan van mensen die verschillende informatie delen gewenst en niet gewenst. Ik weet niet voor jou, maar ik probeer maximaal te destilleren welke informatie mij beïnvloed als persoon. Je praat over de “echte maffia”. Ik maak geen onderscheid tussen “echte maffia”, “middenklasse maffia” en of “neppe maffia”. Ik zie eerder belangenrelaties tussen deze figuren in jas en das. Laat mij verklappen dat mijn mensbeschouwing eerder verhoudingen ziet van diverse belangen. De maffia in de regering herkent andere maffia gedragingen als vijandig en ronselt overtuigde leden om democratisch te strijden. Mijn mening over waarom andere partijen nu in de oppositie zitten: Zij, de Surinamers, zagen in de huidige leider een voorwaarts duwende kracht, omdat hij zich zo presenteerde vóór 2010. De huidige oppositie werd toen afgewezen. In 2014 begon zijn ware aard zich te manifesteren, tot aan de teleurstelling van het volk. De stem van het volk bepaalde dat hij, deze regeerder, aan de macht kwam en is in staat dat weer af te wijzen bij de komende verkiezingen. De Fake Facebook accounts en nieuws zie ik zelf ook langskomen. Ook de NDP gelieerden fake accounts en nieuwssites. Ik bestrijd ze onder mijn post met alle kalmte en beheersing. Je praat over SRD 32.000 voor de laatsgehouden manifestatie van 17 februari 2020, alsof dat vergelijkbaar is met de vele duizenden mensen die samen met mijn tante betaald worden en met de bus worden gehaald om voorstander te zijn van een zeer destructief beleid. Door hun onschuldige onwetendheid worden zij gemanipuleerd om voorstander te zijn van Bouterse en consorten. SRD 32.000 bij elkaar geraapt zeg je: het was meer een bedel tour met weinig winst, want er waren zoveel bedrijven deel ervan. Ik weet dat ze meer dan 32.000 bij elkaar hebben geraapt. Pakkitow et al hebben vrijwillig het vertrouwen van vele mensen gehad. de protesteerders hebben vrijwillig de kostbare uren opgeofferd om daar te staan op het onafhankelijkheidsplein.

De NDP heeft ook 10 jaren en meer in de oppositie gezeten. Ze hebben het overleefd. Hoe?? Dat weet ik niet, waarschijnlijk hadden ze hun eigen maffia. Ooh Mi brada wat verwacht je dan meer van Suriname?

17 FEBRUARI 2020 HEEFT SURINAME NA LANGE TIJD WEER EEN DIEPE ADEM GENOMEN VAN BEVRIJDING.


87 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page